Dieta Dukana i dania z patelni

Dieta Dukana jest stosunkowo rygorystyczna. Na pewno wiedzieć przy okazji dyskusji o owej diecie należy, że nie można za nic w świecie jeść tłustych mieś smażonych na patelni. To niestety nie jest wskazane, może w niektórych wypadkach wręcz zaprzepaścić wieloletnie życie godne z rygorami diety. Czy to oznacza, że dieta Dukana całkowicie zabrania tego typu potraw? Czy już tylko i wyłącznie warzywa będą wchodziły w grę? Otóż nie, są bowiem sposoby na przygotowanie pysznych dań na patelni. Nie można jednak używać klasycznego oleju rzepakowego tudzież słonecznikowego, bo faktycznie taki jest stosunkowo mocno szkodliwy, lepszym rozwiązaniem będzie oczywiście klasyczne oliwa z oliwek, w niewielkich dawkach ie jest ona aż tak bardzo szkodliwa dla diety Dukana. Mało tego – wspominana dieta Dukana daje szanse jedzenia mięsa z kurczak delikatnie podsmażanego na znikomej ilości owej oliwy. Takie rozwiązanie zapewne wielu zadowoli, bowiem trudno nagle zrezygnować z mięs w naszym menu, to przecież bardzo miły dodatek dla wielu potraw. A warzywa… cóż. Może i smaczne, na pewno zdrowe, ale całego życia na warzywach nie da się przeżyć, bo to ani przyjemne, ani w końcowym efekcie zdrowie, bowiem nawet najzdrowsze warzywka nie zastąpią żelaza i białek znajdujących się w mięsie.Zapewne dieta Dukana zanim zostanie wprowadzona w życie wymaga dogłębnego poznania, bowiem niewiedza w tej dziedzinie może naprawdę sporo kosztować. Lepiej unikać nieciekawych sytuacji.